Paypal Yaklasik 2500 kisiyi isten cikaracak

 PayPal CEO'su Alex Chriss, Salı günü CNBC tarafından görülen iç bir mektupta, şirketin küresel iş gücünün yüzde 9'unu olumsuz etkileyerek, yaklaşık 2,500 işi keseceğini açıkladı.

Chriss, kesintilerin hem mevcut rolleri hem de PayPal'ın planlanan işe alım pozisyonlarını etkileyeceğini ve bu kesintilerin yıl boyunca gerçekleşeceğini belirtti. Etkilenen çalışanlara hafta sonuna kadar bildirim yapılacak.

Mektupta Chriss, "Organizasyon genelinde daha fazla odak ve verimlilik sağlamamız, otomasyonu kullanmamız ve karmaşıklığı ve çoğaltmayı azaltmak için teknolojimizi birleştirmemiz gerekiyor" dedi. Ayrıca PayPal'ın "büyüme yaratacak ve hızlandıracaklarına inandığımız iş alanlarına yatırım yapmaya devam edeceğini" ekledi.

Geçtiğimiz hafta PayPal, yapay zeka özelliklerine yönelik bir atılımı duyurdu. Bu, CEO Alex Chriss'in Eylül ayında Intuit'ten katılmasının ardından yapılan ilk önemli duyuruydu. Yapay zeka özellikleri arasında daha hızlı ödeme deneyimi, müşteriler için AI destekli tüccar önerileri ve tüketici uygulamasının temelden değiştirilmesi yer alıyor. Chriss, bunu PayPal'ın "sonraki bölümünün" başlangıcı olarak nitelendirdi. Author:Vip TransferPrivate Transfer MarmarisPrivate Transfer FethiyePrivate Transfer SarigermePrivate Transfer BodrumPrivate Transfer IcmelerPrivate Transfer Kalkan

Comments

Popular Posts